Remweg berekenen | Informatie over remweg berekenen

Remweg berekenen

De remweg is voor vele situatie erg belangrijk om uit te rekenen. Wanneer je weet hoelang je remweg is, weet je hoelang je erover doet om tot stilstand te komen met je voertuig.

Hoe bereken je de remweg is dan ook een terechte vraag, want op die manier weet je precies hoe snel je stil komt te staan wanneer dit nodig is. Er zijn ook heel wat verschillende dingen die invloed kunnen hebben op je remweg. Hieronder leggen we je alles uit over je remweg en hoe je hem kunt berekenen.

Zo bereken je de remafstand eenvoudig

De remafstand berekenen hoeft niet lastig te zijn. Wanneer je eenmaal de formule weet, kun je altijd de remafstand op een eenvoudige manier berekenen. De formule remweg is ideaal wanneer je snel de remafstand moet weten. De volgende formule kun je ideaal gebruiken:

Bekijk hoe snel je rijdt en deel dit door 10 Vermenigvuldig dit getal met zichzelf, bijvoorbeeld 9x9 Deel dit getal wat er uit komt dan weer door 2 (9x9 = 81, 81:2 = 40,5) Wanneer het de ideale omstandigheden is, is dit dus je remafstand (40,5) Wanneer het om nat wegdek gaat, moet je het antwoord keer 1,5 doen (40,5x1,5 = 60.75)

Factoren die van invloed zijn op remweg

Er zijn heel wat verschillende dingen die van invloed kunnen zijn op je remweg. Hierbij kun je denken aan een nat wegdek, maar er zijn veel meer dingen waar je echt rekening mee moet houden zoals:

Het is dus zeker goed om altijd rekening te houden met de remweg. Op die manier weet je precies wanneer je stil komt te staan en wanneer je eerder moet gaan remmen.

Oefen met de remweg berekenen formule

Als je in de auto zit is het niet de bedoeling dat je een hele formule nog moet gaan leren. Het is dan ook te adviseren om te oefenen met de remweg formule. De formule remweg kun je dan steeds toepassen als je aan het auto rijden bent.

Uiteindelijk gaat het erom dat je op een veilige manier gaat leren remmen. Dit kan alleen als je hier ook serieus mee om gaat. Daarom is het altijd van belang om de formule te kennen en hem ook toe te kunnen passen wanneer dit nodig is. Zo kun je voorkomen dat het in de praktijk mis gaat.