Auto theorie ezelsbruggetje | Tips en trucs om te leren

Auto theorie ezelsbruggetje

Je auto theorie halen is geen makkelijke klus. Je hebt namelijk met een hele hoop verschillende dingen rekening te houden als jij je auto theorie wilt halen. Toch zijn er ezelsbruggetjes voor in het verkeer die het voor jou een stuk makkelijker kunnen maken om je auto theorie te halen.

Je moet tijdens het rijden niet alleen kijken naar de borden, maar ook naar je omgeving en alles wat hierbij komt kijken. Door op zoek te gaan naar de juiste ezelsbruggetjes wordt het een heel stuk makkelijker om je in het verkeer voort te bewegen.

Makkelijke ezelsbruggetjes voor je auto theorie

Sommige ezelsbruggetjes voor in het verkeer zijn erg logisch, terwijl andere bruggetjes wat ver gezocht zijn. Hieronder hebben we een klein lijstje gemaakt van verschillende ezelsbruggetjes voor in het verkeer:

Dit zijn enkele ezelsbruggetjes die het makkelijker kunnen maken om je auto theorie te halen. Het is goed om deze ezelsbruggetjes te onthouden. Wanneer je iemand bent die veel moeite heeft met rechts of links, dan is het goed om te onthouden dat de bijrijder altijd aan de rechterkant zit.

Adviezen voor je autotheorie oefenen met ezelsbruggetjes

We hebben nog wel enkele adviezen om de ezelsbruggetjes voor in het verkeer eenvoudig te onthouden. Het is altijd goed op op zoek te gaan naar woorden die rijmen. Hoe makkelijker iets ruimt, hoe makkelijker jij het onthoudt. Daarom zijn rijmpjes zo populair onder de ezelsbruggetjes.

Daarnaast is het goed om te kijken naar welke ezelsbruggetjes je zelf fijn vindt. Dit kan per persoon namelijk erg verschillen. RechtDOOR op dezelfde weg gaat voor, maar als je hier al een ander trucje voor hebt uitgevonden, is het beter om je hier aan te houden. Dan weet je namelijk al wat je precies moet doen.

Vraag advies aan je rijinstructeur

Als er mensen zijn die veel ezelsbruggetjes voor in het verkeer weten, dan zijn het wel rijinstructeurs. Zij hebben te maken met een hele hoop verkeer iedere dag maar weer. Hierdoor is het voor hun veel makkelijker om ezelsbruggetjes te verzinnen.

Wanneer je dus zeker wilt weten hoe je het moet aanpakken, kun je hier altijd advies voor vragen bij je rijschool. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en welke bruggetjes ook daadwerkelijk werken. De rijschool wil namelijk altijd dat jij weet te slagen.